Εντατικές οι εργασίες αποπεράτωσης του ναού Αγίου Χαραλάμπους

  • Dogma
χαραλάμπους

Συνεχίζονται οι εργασίες αποπερατώσεως του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα Πατρών.

Με γοργούς ρυθμούς, ένεκα του φλογερού ζήλου του Ιερέως π. Δημητρίου Μπιλιανού, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των Ενοριτών των Τσουκαλείκων Πατρών, προχωρούν παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι εργασίες αποπερατώσεως του περικαλλούς νεοανεγειρόμενου Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα Πατρών.

χαραλάμπους
Ο παλαιός Ναός, ως γνωστόν, κατεστράφη ολοσχερώς από τον σεισμό του 2008.
Το ότι ο Ναός έφθασε σχεδόν στην αποπεράτωση ,οφείλεται ουσιαστικά σε θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους. Ανθρωπίνως, ουδείς δύναται να εξηγήσει το πως προχωρούν οι εργασίες.
Ήδη, είναι έτοιμο το τέμπλο και αναμένει την τοποθέτησή του μετά την κατασκευή του δαπέδου.
Για το δάπεδο έχουν περατωθεί οι διαδικασίες (προκήρυξη διαγωνισμού κ.λ.π.) και θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του. Ήδη τοποθετούνται τα παράθυρα στον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος, στην τελευταία επίσκεψή του, επέλεξε σε συνεργασία με τον Ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και με τους ειδικούς τεχνίτες, το χρώμα για την εξωτερική βαφή των τοίχων του Ιερού Ναού, οι οποίοι έχουν επενδυθεί με το πλέον σύγχρονο θερμομονωτικό σύστημα.

χαραλάμπους

Ο Σεβασμιώτατος, επήνεσε και ενεθάρρυνε για μια ακόμη φορά τον Ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους ευχαρίστησε διότι στο κάθε θέμα ετηρήθη αυστηρώς η προβλεπομένη διαδικασία και ακολούθησαν σε κάθε φάση των εργασιών τις απαραίτητες συμβουλές και υποδείξεις του και συνεργάστηκαν άριστα με την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να έχουμε τα θαυμάσια αυτά αποτελέσματα.

Πιστεύομε δήλωσε ο Σεβασμιώτατος, ότι εντός του επερχομένου θέρους, θα επιτρέψει ο Κύριος να τελέσωμε και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

TOP NEWS