Eνθρόνιση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

  • Dogma
ενθρόνιση

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αρκετών Μητροπολιτών πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας από τις Τοπικές Αρχές και στην συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Φυλακτάκης εκ μέρους του ιερού κληρου της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος στον ενθρονιστήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους Αρχιερείς. Ευχαρίστησε, επίσης, κλήρο και λαό της τοπικής Εκκλησίας και δήλωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους για το καλό του λαού της Μητροπόλεως.

Ολοκληρώνοντας τον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, Φιλίππων και Θάσου κάλεσε τους πιστούς «σε συνεχή προσευχή και ικεσία για την δοκιμαζόμενη ποικιλοτρόπως αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα μας, ιδιαιτέρως μάλιστα για την ανάπαυση των ψυχών των εσχάτως τελειωθέντων αδελφών μας κατά την δοκιμασία των φοβερών πλημμυρών, όπως επίσης και για την επούλωση των πληγών των δοκιμαζομένων τραυματιών και των πολλών οικογενειών, όπως επίσης και των περιοχών που επλήγησαν ανά την επικράτεια».

18112017_enthr_2

TOP NEWS