Εντός του Θέρους έτοιμο το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα

  • Dogma
τέμενος

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό, καθώς σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών δόθηκε παράταση τριών μηνών.

Παράταση τριών μηνών μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 έδωσε το Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους, όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση «μετά την υπογραφή της Σύμβασης δεν κατέστη δυνατή η άμεση έναρξη των εργασιών διότι ο χώρος εκτέλεσης του έργου τελούσε υπό κατάληψη έως 04-11-2016 οπότε και πραγματοποιήθηκε από τηνελληνική αστυνομία η αποβολή καταληψιών από τον χώρο και η παράδοσή του στο Ανάδοχο.

Περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου τεμένους, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, το κτίριο περιλαμβάνει λατρευτικό χώρο ανδρών (300 ατόμων), λατρευτικό χώρο γυναικών (50 ατόμων), βοηθητικούς χώρους ανδρών και γυναικών (αποδυτήρια), WC ανδρών και γυναικών, γραφείο ιμάμη και γραφείo μουεζίνη.

Την κατασκευή του τεμένους έχει αναλάβει κοινοπραξία εταιρειών ενώ το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Η χωροθέτηση τεμένους στον Ελαιώνα εγκρίθηκε το 2006 (ν.3512) με νέους όρους καθώς αποφασίστηκε να κατασκευαστεί αποκλειστικά με εθνικούς πόρους και να τελεί υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους καθώς και το ότι ο ιμάμης θα ορίζεται από την ελληνική πολιτεία, η οποία θα έχει και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του τεμένους.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλες τις προσφυγές που ασκήθηκαν. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε τέσσερις φορές άγονος και τελικά κατακυρώθηκε την πέμπτη φορά ύστερα από παρέμβαση της πολιτείας. Μέχρι όμως να υπογραφεί η σύμβαση, χρειάστηκαν ακόμα δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, το 2015 και το 2016, για να κλείσουν επιμέρους ζητήματα.

TOP NEWS