Εορτασμός Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος στη Λαμία

  • Dogma
αγίου αποστόλου ηρωδίωνος

Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος πρώτου Επισκόπου της Υπάτης και Ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας της Λαμίας εορτάσθηκε με κατάνυξη την Δευτέρα 28 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος τόνισε ότι εκείνο που μπορούμε σήμερα να κρατήσουμε από τη ζωή του Αγίου είναι το Ιεραποστολικό χρέος. Δεν μπορεί ένας χριστιανός να μένει αμέριμνος όταν γνωρίζει ότι δίπλα του ο άλλος έχει ανάγκη την δύναμη του Χριστού. Να κάνουμε λοιπόν ιεραποστολή στον εαυτό μας, στο σπίτι μας, στον κύκλο μας. Κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας μας, η οποία θωρακίζει πνευματικά τον άνθρωπο.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής «Ο Άγιος Ηρωδίων».

Ακολούθησε κέρασμα, προσφορά του Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.

O Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στην εκκλησία της Πάτρας επίσκοπος έγινε ο Ηρωδίων. Από τη νέα του θέση έδειξε όλες τις αρετές πού τον κοσμούσαν. Για τη χριστιανική του όμως δράση, συνελήφθη από τούς Ιουδαίους και τούς ειδωλολάτρες. Αφού τον έδειραν άγρια και τον λιθοβόλησαν, στο τέλος τον έσφαξαν με τον πιο ωμό τρόπο. Έτσι με μαρτυρικό τρόπο επισφράγισε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή του Κύριο.

TOP NEWS