Εορτασμός Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
αποστόλων

Την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 29 Ιουνίου. 

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επίκεντρο του εορτασμού της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, όπου από την Τρίτη 27/6 φιλοξενείται το ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, προερχόμενο από την Ιερά Μονή του Σινά.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν & Ραϊθώ κ. Δαμιανός, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS