Εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Κόρινθο

  • Dogma
αγίας σοφίας

Πανηγύρισε κι εφέτος, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, το Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Τον Εσπερινό κατά την παραμονή της εορτής της Αγίας Σοφίας, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, τέλεσε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος και ο Διάκονος π. Πέτρος Καγιούλης, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ο οποίοςμίλησε για την Ιστορία του κτιρίου και πως αυτό δια μέσου των δεκαετιών, που πέρασαν, επετέλεσε πολύ σημαντικό έργο, ως Ορφανοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως, ως Επισκοπικός Οίκος και Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και πως σήμερα ενοικιάστηκε και προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πάλι παιδιά ως Ίδρυμα παιδικής φροντίδας και εκπαιδεύσεως. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος κατάλληλα στους παρισταμένους Χριστιανούς και καλή δύναμη στους νέους ενοίκους του.

Την επομένη τελέσθηκε Όρθρος και Θ. Λειτουργία από τον Παν/το Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και τον Διάκονο π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο εις μνήμην όλων των Ευεργετών και Δωρητών του Ορφανοτροφείου και της Ι. Μητροπόλεως, Κληρικών και Λαϊκών, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος ευχήθηκε σε όλους να αποκτήσουμε τις αρετές της σοφίας, της ελπίδος, της πίστεως και της αγάπης, τα ονόματα των οποίων φέρουν οι εορταζόμενες Αγίες.

TOP NEWS