Εορτάστηκε στις φυλακές η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου

  • Dogma
ελευθερίου

Με πνευματική χαρά και κατάνυξη και εορτάστηκε κι εφέτος η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ελευθερίου – Προστάτου των φυλακισμένων – και στις δύο φυλακές της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Την παραμονή  της γιορτής του Αγίου Ελευθερίου τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, με αρτοκλασία και ανήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην μεγάλη αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας, τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, Υπεύθυνος του Γραφείου μερίμνης φυλακών της Ι. Μ. Δημητριάδος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ». Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν υπάλληλοι της φυλακής, εκπαιδευτικοί των σχολείων του καταστήματος και 70 κρατούμενοι, οι οποίοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, με υποδειγματικό τρόπο, αφού είχαν εξομολογηθεί τις προηγούμενες ημέρες.  Στην ομιλία του ο π. Θεόδωρος, παρουσίασε τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Ελευθερίου, μίλησε για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» και κάλεσε τους έγκλειστους να αξιοποιήσουν την παραμονή τους στη φυλακή. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «… Είναι πολύ σημαντικό για σας, αγαπητοί μου, να αξιοποιήσετε τον χρόνο της φυλακίσεώς σας και να γευτείτε την αγάπη του Θεού, συμμετέχοντες στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και, κυρίως, στο φιλάνθρωπο μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να ετοιμαστείτε για την αποφυλάκισή σας και να βγείτε στην κοινωνία ως χρήσιμα μέλη της. Αξιοποιήστε τους πατέρες που σας διακονούν στη φυλακή και δώστε αγάπη και χαρά στους συγκρατούμενους που κι εκείνοι υποφέρουν μαζί σας…».

Την παραμονή της εορτής  μία μικρή ομάδα εθελοντών του Σ. Σ. K.  “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο  Μπατάκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΕΑΚΚΝ. Κασσαβέτειας (αγροτικές φυλακές ).

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προσφορά 136 αθλητικών φορμών σ’ όλους τους κρατουμένους του Καταστήματος, ως  μία εκδήλωση ενδιαφέροντος προς αυτούς για την  “Ημέρα του Φυλακισμένου”, που είναι η 15η Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ελευθερίου.

 

TOP NEWS