Εορτάζει η Ι. Μ. Παναγίας Κατερινούς

  • Dogma
Κατερινούς

Η ιστορική Μονή Παναγίας της Κατερινούς βρίσκεται στα νότια της λίμνης Τριχωνίδας, σε πυκνόφυτη περιοχή, και στη βόρεια πλαγιά του όρους Αρακύνθου (ή Ζυγού), τρία χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Γαβαλού Μακρυνείας, του Δήμου Αγρινίου.

 

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας της Κατερινούς τη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.00΄ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον περίβολο του Ναού. Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, μετά τον Εσπερινό και ώρα 10.00΄ μ.μ. έως 1.00΄ πρωινή, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.00’ π.μ. θα τελεσθούν η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Το απόγευμα και ώρα 7.00’ μ.μ. θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Μεθέορτου Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανών της Παναγίας της Κατερινιώτισσας. Προσκαλούνται οι φιλακόλουθοι και φιλομόναχοι χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας.

P13 ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

TOP NEWS