Εορτή Αγίων Γρηγορίου και Αμφιλοχίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8:30΄μ.μ., παραμονή της εορτής του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Ακραγαντίνων, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δαφνοσπηλιάς. Ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η τιμία κάρα του Αγίου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου προέστη της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία ήγαγε τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στον βίο και το έργο τόσο του Αγίου Γρηγορίου Ακραγαντίνων, που έχουμε την ευλογία να φυλάσσεται η Τιμία Κάρα του στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Δαφνοσπηλιάς, όσο και του Αγίου Αμφιλοχίου Ικονίου, ο οποίος είναι ο τέταρτος στη σειρά από τους Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας. Υπήρξε άριστος επίσκοπος και μετείχε στη Β’ Οικουμενική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, όπου και διέπρεψε. Ο Άγιος Αμφιλόχιος δεν είχε κύρος μόνο στη δική του Εκκλησία, αλλά το ηθικό κύρος του είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Έτσι, παρενέβαινε και σε Εκκλησίες κοντινές, όπου διασφάλιζε την ειρήνη και ορθοτομούσε το λόγο της αληθείας. Παράλληλα, ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος μέχρι και σήμερα στέκεται δίπλα του, αλλά και στην Ιερά μας Μητρόπολη με το ανάλογο εκκλησιαστικό ήθος, που τον διακρίνει.

SAM_8543_Custom SAM_8544_Custom SAM_8555_Custom SAM_8551_Custom IMG_8003_Custom θεσσαλιώτιδος IMG_7920_Custom IMG_7883_Custom

Φωτογραφίες: Λαμπρος Καρκαλέτσης και Λάμπρος Στεργίου

TOP NEWS