Εορτή Αγίων Πάντων στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
πάντες

Την Σύναξη Πάντων των ανά την οικουμένη Αγίων πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Γηροκομείου Βόλου,όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει. Μετρά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ιδρύματος, θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι, με τοπικούς χορούς, από το χορευτικό σύνολο «Τερψιχόρη».

Την Σύναξη των Αγίων Πάντων πανηγυρίζει και το ομώνυμο Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κουκουράβας, το οποίο προσφάτως ανακαινίστηκε εκ βάθρων. Την παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Μεγάλος Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του  Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου.

Η ανακαίνιση του παρεκκλησίου οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου των Ιερών Ναών Αγίας Μαγδαληνής – Αγίου Γεωργίου Κουκουράβας και των πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, με τις δωρεές και την προσωπική τους εργασία.

 

TOP NEWS