Εορτή Αγίου Αμβροσίου στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
πατρών

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, εορτή της ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμβροσίου επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

fankuutgth5849509dc64cc xabfvzyeti584950b3bb3db

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την ζωή και την πολιτεία του Αγίου Αμβροσίου, ο οποίος χαρακτηριζόταν για την παρρησία του και το θάρρος του να ελέγχη την αμαρτία ενώπιον των ισχυρών της γης. Επίσης, ευχήθηκε δε, από τα βάθη της ψυχής του στον εορτάζοντα π. Αμβρόσιο να έχη έτη πολλά και ευλογημένα παρά Κυρίου.

lkykbplhgm584950855c7e4

Τον π. Αμβρόσιο, ο Σεβασμιώτατος, εχαρακτήρισε ως ένα σεμνό, ιεροπρεπή Κληρικό, ο οποίος με φόβο Θεού και ζέση ψυχής αναλίσκεται καθημερινά, τόσο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, όσο και στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ως στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου.

TOP NEWS