Εορτή Αγίου Φανουρίου στην Ελάτεια

  • Dogma
φανουρίου

Πλήθη πιστών χριστιανών συνέρευσαν στο όμορφο χωριό της Ελάτειας, όπου εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου το γραφικό ομώνυμο εξωκκλήσι του χωριού.

Κατά την εορτή του Αγίου Φανουρίου, το θείο λόγο εκήρυξε περί του μαρτυρίου του αγίου Φανουρίου ο Αρχιμανδρίτης π.Ευθύμιος, ενώ τους άρχοντες και τον λαό ευχαρίστησε ο οικείος εφημέριος Ελάτειας, Αρχιμανδρίτης π.Πορφύριος. Στην λαμπρά αυτή ιερά πανήγυρι του χωριού, που εδώ και πολλά χρόνια τιμάται ο χαριτόβρυτος άγιος Φανούριος, ο νεοφανής, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κωνσταντίνος Κολλάτος πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του χωριού και πολλά από τα δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησαν μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στην πλατεία του χωριού όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, γεγονός που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο βαθειά και ισχυρά είναι ενωμένη η αγία μας Εκκλησία με τις παραδόσεις του λαού μας.

AgFanouriou_Elateia_2017-6 AgFanouriou_Elateia_2017-4 AgFanouriou_Elateia_2017-7 AgFanouriou_Elateia_2017-3 AgFanouriou_Elateia_2017-2

TOP NEWS