Εορτή Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου στα Χανιά

  • Dogma
αγίου ιωάννου του ερημίτου

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου και των συν αυτώ ενενήντα οκτώ Πατέρων στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου στα Χανιά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλειάδος κληρικών από τα Χανιά και το Ηράκλειο και συμπροσευχούμενων των αδελφοτήτων της Ιεράς Μονής καθώς και άλλων Ιερών Μονών και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την παρουσία του στην πανήγυρη της Μονής και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ειρηναίο Βερυκάκη που τον προσκάλεσε.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου και η εορτή ολοκληρώθηκε με την δέηση που έκανε ο Σεβασμιώτατος για την ανομβρία που τον τελευταίο καιρό πλήττει τις καλλιέργιες της πόλεως .

TOP NEWS