Εορτή Αγίου Νεοφύτου στα Φύλλα Χαλκίδος

  • Dogma
νεοφύτου

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο η εορτή του Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου φυλάσσεται παλαιά Εικόνα του Αγίου Νεοφύτου, αφιέρωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ (1841-1852) προς τον Ναό της γενέτειράς του Φύλλα.

 

Στην ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεοφύτου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευεγνικού – Ιεροκήρυκος, Σακελ. Αναστασίου Αναστασίου – Εφημερίου Φύλλων και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο πρόσωπο του Ζακχαίου, ως πρότυπο μετανοίας, όπως και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ευβοίας Νεόφυτο Αδάμ, ο οποίος ανέπτυξε εθνική δράση στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821, ως επίσκοπος τότε Καρυστίας. Παράλληλα ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Διάκονό του Ευγένιο.

Πριν την Απόλυση ετελέσθη και Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, η προτομή του οποίου ευρίσκεται στην αυλή του Ιερού Ναού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Χαλκίδα, όπου ευλόγησε, κατά σειρά, τις Βασιλόπιτες της Αντικαρκινικής Εταιρείας Χαλκίδος, της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, ενώ προεξήρχε και στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Εμμανουήλ Μητσόπουλου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

TOP NEWS