Εορτή Αγίου Βασιλείου στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
πατρών

Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου, όπως και η είσοδος στον νέο ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στις θεολογικές θέσεις του Μεγάλου Βασιλείου περί του χρόνου, τον οποίο μεταξύ των άλλων θεωρεί ως ευκαιρία συναντήσεως με τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας. Ειδική αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος, στο ότι ο Μέγας βασίλειος δεν μίλησε μόνο για την κοινοχρησία των υλικών αγαθών, αλλά και για την κοινοχρησία του χρόνου.

dscn9305_resize-768x576 dsc08186-768x431

Ανεφέρθη επίσης, στην κοινωνική προσφορά του Μεγάλου Βασιλείου στα δύσκολα χρόνια που έζησε και στον στρατό των εθελοντών που είχε μαζί του, προκειμένου να διακονήση τους ενδεείς και πάσχοντας. Με αυτήν την ευκαιρία επήνεσε και όλους τους εθελοντάς που προσφέρουν από την καρδιά τους, ως ένας στρατός αγάπης, βοηθώντας το έργο του Μητροπολίτου και των συνεργατών του, προκειμένου να προσφέρεται διακονία στους συνανθρώπους μας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος στο Αρχονταρίκι του Ναού ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη η Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλους, στους Άρχοντας και στον ευσεβή Λαό με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.

Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Δημαρχείο της Πόλεως, ευχηθείς από καρδίας στον Δήμαρχο, στους συνεργάτας τους και στον Πατραικό Λαό, καλή και ευλογημένη χρονιά και κάθε δωρεά παρά Κυρίου.

dsc08244-768x431

Μετά ταύτα μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ευχηθείς τα δέοντα στον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, στους Αντιπερεφειάρχες και σε όλους τους εργαζομένους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βραχναιίκων και εκήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο, ενώ μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος και ευλόγησε την δεξίωση που παρετέθη στο πνευματικό κέντρο του Ναού.

 

TOP NEWS