Εορτή μεταθέσεως ιερού Λειψάνου Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
πατρών

Με την καλούμενη θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή της μεταθέσεως του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών το απόγευμα Τετάρτης 10 Μαΐου 2017.

Ανήμερα το απόγευμα, 10.5.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεύκας Πατρών (Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο) και προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος του Αγίου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη δωρεά που έχομε από τον Θεό να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και στην ιερά παρακαταθήκη την οποία παρελάβαμε από τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες, εν οις ο Ιεράρχης των Μυρέων Άγιος Νικόλαος, ο οποίος διεκρίθη ως υπερασπιστής της αμωμήτου ημών πίστεως (Α’ Οικουμενική Σύνοδος) και ως ομολογητής της Αληθείας.

DSC_6480-768x512 DSC_6485-768x512 DSC_6505-768x512 DSC_6580-768x512 DSC_6568-768x512 DSC_6537-768x512

Επίσης, έκανε λόγο για το ότι από την Ορθόδοξο Ελλάδα, εφωτίσθησαν και άλλοι Λαοί, (αύριο, είπε, εορτάζομε την ιερά μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των φωτιστών των Σλαύων).

Δυστυχώς, η Ευρώπη έχασε τον πνευματικό της προσανατολισμό και αρνήθηκε τις χριστιανικές της ρίζες. Εμείς πάλι υιοθετήσαμε τις (κακές) ευρωπαικές τακτικές και αρνούμεθα τις πνευματικές μας καταβολές, καταδικάζοντας το μέλλον των παιδιών μας και υποθηκεύοντας την πνευματική πορεία του Λαού μας, νομοθετώντας στη Βουλή αντίθεους νόμους, καταστρατηγώντας την ηθική και την αξία και την θεοείδεια του ανθρωπίνου προσώπου.

Κατέληξε δε, ότι είναι ανάγκη παρά ποτέ, να σταθούμε με την ευθύνη έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ως αρμόζει σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και δη στο Λαό που ετιμήθη, όλως ιδιαιτέρως από τον Θεό, ώστε να κατέχη την αλήθεια και το φως του Κυρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε, την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών και ωμίλησε επικαίρως, ενώ το απόγευμα, εχοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών».

TOP NEWS