Εορτή οσίου Μαξίμου ομολογητού στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma
μαξίμου

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του ομολογητού, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Το αρχιερατικό συλλείτουργο επί της εορτής του Οσίου Μαξίμου τελέστηκε τπροεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Κατ’ αυτήν την ημέρα, ο Δήμος των Φαρσάλων τιμά ιδιαιτέρως τον Όσιο Μάξιμο, αφού είναι ο προστάτης των υπαλλήλων του Δήμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου από το κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον μέχρι πρότινος Οικονόμο π. Βασίλειο Αναστασόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία έψαλαν ο Διευθυντής και οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς μετέβησαν στο «ILION» Φαρσάλων, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα των υπαλλήλων του Δήμου.

μαξίμου IMG_9546_Custom IMG_9535_Custom IMG_9462_Custom IMG_9488_Custom IMG_9499_Custom IMG_9503_Custom IMG_9456_Custom IMG_9447_Custom IMG_9444_Custom IMG_9579_Custom

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης

TOP NEWS