Εορτή Προφήτου Ηλίου στη Λάρισα

  • Dogma
ηλίου

Με λαμπρότητα, αλλά και την καλούμενη θρησκευτική τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλίου στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. 

Λαμπρά η πανήγυρις του Προφήτου Ηλιού και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα.

Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη εικόνα του.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστατώντας στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, μίλησε για το προφητικό έργο και την διπλή χάρη που έλαβε ο Προφήτης Ηλίας από τον Θεό, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως, ομιλήσαντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου, περί του ζηλωτού και πυρίπνου Προφήτου της χάριτος.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία των Κυπρίων και το τρισάγιο των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, ενώ βαρυσήμαντο, ιδιαίτερα συγκινητικό και μεστό νοημάτων πολλών λόγο απηύθυνε ο αδελφός του μεγάλου Ήρωα Καταδρομέα Ηλιού Δαλαμάγκα, αξιότιμος κ. Εμμανουήλ Δαλαμάγκας, τον οποίο παρουσίασε δια θερμών λόγων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων του Νομού Λαρίσης κ. Ντίνος Αυγουστής.

Pr_Hlia_2017-4 Esp_ProfHlia_2017-11 Esp_ProfHlia_2017-7 Esp_ProfHlia_2017-6 Esp_ProfHlia_2017-5 Esp_ProfHlia_2017-3 Esp_ProfHlia_2017-1

TOP NEWS