Εορτή της Αναλήψεως στη Λάρισα

  • Dogma
αναλήψεως

Με μεγαλοπρέπεια και ιερά κατάνυξη  τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες στην εορτάζουσα ενορία της Αναλήψεως στην Λάρισα, με την ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και αφού ανέλυσε θεολογικά το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, κάλεσε τους πιστούς να υψώσουν τον νουν και τις καρδιές τους στον εν δόξη Αναληφθέντα Κύριο ώστε να έχουν μόνιμη την χαρά και διαρκή την ευλογία Του.  Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν λαμπρό νέο της τοπικής Εκκλησίας, μαθητή Β΄Λυκείου τον Ελευθέριο Καραγιώργο, που διακονεί στο ιερό αναλόγιο της ενορίας, προσφωνήσας αυτόν καταλλήλως.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο λόγιος Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, ομιλήσας θαυμάσια για το πώς ο άνθρωπος συμμετέχει και τιμάται ιδιαίτερα μέσα από την εορτή της Αναλήψεως, εορτή εξυψώσεως της ανθρωπίνης φύσεώς μας.

Analipsi_2017-11 Analipsi_2017-10 Analipsi_2017-12 Analipsi_2017-9 Analipsi_2017-8 Analipsi_2017-7

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη π. Σωφρόνιο, για την παρουσία του και κυρίως για την τόσο εμπεριστατωμένη και λίαν ωφέλιμη ομιλία του, τους πατέρες του Ιερού Ναού και τους εν Κυρίω πολυτίμους συνεργούς τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον λαμπρό πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Μουσικοδιδάσκαλο κ. Θεοδόση Διαμάντη και τους  χορούς των ιεροψαλτών, που έψαλλαν τόσο μελίρρυτα και πολύ πρωτότυπα τα μέλη της εορτής, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάταση των πιστών, οι οποίοι για άλλη μια φορά κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Analipsi_2017-5 Analipsi_2017-4 Analipsi_2017-19 Analipsi_2017-16 Analipsi_2017-15 Analipsi_2017-3 Analipsi_2017-2 Analipsi_2017-1

TOP NEWS