Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Δάφνη

  • Dogma
Ζωοδόχου Πηγής

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στον λόφο της Δάφνης.

Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της μονής Πεντέλης, Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης με ιερείς της Αρχιεπισκοπής. Από νωρίς ο κόσμος σχημάτισε ουρά για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Ζωοδόχου πηγής που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του ναού. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωάννης ο οποίος μίλησε για το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και το συνέδεσε με το Θαύμα της Ζωοδόχου πηγής.

unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (2) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Παναγία και σήμερα την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο» είπε συγκεκριμένα ευχόμενος Χριστός Ανέστη σε όλους. Αμέσως μετά έγινε λιτανεία σε δρόμους της ενορίας με την συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και του δημάρχου Μιχάηλ Σταυριανουδάκη και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής Δάφνης και Υμηττού. Ο προϊστάμενος του ναού π. Συμεών Συναδινός στον προαύλιο χώρο του ναού και στο τέλος της λιτανείας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την παρουσία του και ευχήθηκε κάθε καλό στους πιστούς. Ο κ. Ιωάννης λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς του ναού και ευχήθηκε ξανά στον κόσμο Χριστός Ανέστη.

Ρεπορτάζ/φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

TOP NEWS