Εορτή των Αγίων Πάντων στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
μητρόπολη πατρών

Με κέντρο την ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών, εορτάσθη η μνήμη πάντων των Αγίων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή ετελέσθη στη Μητρόπολη Πατρών ο Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Αρτεμίου Αργυροπούλου με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο εκήρυξε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

μητρόπολη πατρών

Ανήμερα ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην ομολογία των Αγίων της Εκκλησίας και στα λοιπά στοιχεία της ζωής τους και στην ανάγκη να μιμηθούμε την ζωή των Αγίων, προκειμένου να φθάσουμε στην κατά Θεόν τελείωσιν.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και την περί αυτόν ιερά Αδελφότητα, για τον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά, με ζέση ψυχής για τη δόξα του Θεού και την σωτηρία των ανθρώπων, αλλά και για την διατήρηση της Ιεράς Μονής σε αρίστη κατάσταση.

μητρόπολη πατρών

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος των Αγίων Πάντων και έγινε η απόλυσις στον αύλειο χώρο της Μονής, ο οποίος είχε κατακλυσθή από πλήθος Λαού.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την Μοναστηριακή τράπεζα.

μητρόπολη πατρών

TOP NEWS