Εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
θεοφανείων

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Το πρωί της παραμονής της εορτής των Θεοφανείων 05 Ιανουαρίου2016, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων και του Εσπερινού, προεξήρχε της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού των Θεοφανείων, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής της Θείας Επιφανείας, ο   Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού εις τον Ιερό  Μητροπολιτικόν Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

θεοφανείων

Στον γεμάτο από τους πιστούς Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά, παρέστησαν μεταξύ των άλλων οι τοπικοί άρχοντες και φορείς του Δήμου, με επικεφαλή τον  Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη.

θεοφανείων

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο του Λαγκαδά, στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου καθώς και στη λίμνη της Βόλβης.

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην πισίνα των Λουτρών του Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε διπλή ρίψη του Σταυρού, υπό του Σεβασμιωτάτου με την συμμετοχή την δεύτερη φορά, του προπαιδικού τμήματος του κολυμβητικού Συλλόγου της επαρχίας μας, όπου οι λιλιπούτιοι κολυμβητές, ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών, με ζέση πολλή στην καρδιά τους, έπεσαν για να ανασύρουν τον Σταυρό.

θεοφανείων

Αρκετοί ήταν και εφέτος οι θαρραλέοι νέοι, οι οποίοι με οδηγό το γενναίο Ορθόδοξο Φρόνημα που έχουν οι Χριστιανοί, αγνοώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αψηφώντας το δριμύ κρύο που επικρατούσε στην επαρχία του Λαγκαδά, βούτηξαν για ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό από τα κρύα νερά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την θερμή Πίστη τους προς τον Επιφανέντα Κύριο και την πολλή τους Αγάπη προς την Εκκλησία.

θεοφανείων

Τον Σταυρό ανέσυραν οι Χρήστος Χαλκίτης και ο μικρός Αντώνης Μπαλτατζής στο κολυμβητήριο των Λουτρών, ο Χρήστος Τσιαπούλης στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου και ο Κωνσταντίνος Κανέλλης στη λίμνη της Βόλβης, ενώ μεταξύ αυτών που βούτηξαν ήταν και ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς

θεοφανείων

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μεταξύ των άλλων συνεχάρη όλους τους τολμηρούς κολυμβητές που και εφέτος είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν και να ανασύρουν τον Σταυρό, βεβαιώνοντας  την γενναία Μαρτυρία της Πίστεως τους και δίδοντας με το δικό τους τρόπο, το μήνυμα προς εκείνους, που θέλουν να αφανίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας καθώς και κάθε τι που είναι Ελληνικό και Ορθόδοξο, ενώ παράλληλα τους προσκάλεσε όλους το απόγευμα εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά, όπου μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του τιμίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου, θα τους αποδώσει την προβλεπόμενη τιμή της Αγίας μας Εκκλησίας.

θεοφανείων

 

TOP NEWS