Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Ελευθερούπολη (ηχητικό)

  • Dogma
αντωνίου

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, η Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό στο Πυργοχώρι Παγγαίου.

Το εσπέρας της εορτής του Αγίου Αντωνίου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, ο οποίος εκήρυξε το Θείο Λόγο προς τους δεκάδες προσκυνητές.

αντωνίου

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως.

αντωνίου

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Αντωνίου και στα μηνύματά του στον σύγχρονο άνθρωπο τονίζοντας πως αν και ασκητής – ερημίτης ο Άγιος Αντώνιος δεν έκοψε τους δεσμούς του με τον κόσμο.

αντωνίου

Στην ακολουθία προσήλθαν πλήθους πιστών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπότη. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας.

αντωνίου

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

TOP NEWS