Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στον Πύργο

  • Dogma
πύργο

Πλήθος κόσμου στον Πύργο συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο.

Ασφυκτικά γεμάτος ήταν ο ναός της Αγίας Κυριακής στον Πύργο κατά τη βραδυνή αγρυπνία, ενώ και εχθές τα ξημερώματα το παρεκκλήσι του Αγίου γέμισε στην πρωϊνή λειτουργία που τελείωσε λίγο μετά τις 8.

πύργο

Ομοίως στην πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Κυριακής Πύργου, στην οποία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος,  Καισαριανής – Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Ηλείας κ. Γερμανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος.

πύργο

Τελικά δεν παρέστη ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης λόγω συμμετοχής του σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, αλλά μόνο ο  εκτελών χρέη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διονύσης Παναγιωτόπουλος.

πύργο

Στη λιτανεία που ακολούθησε, η οποία πραγματοποίησε μικρότερη διαδρομή από το συνηθισμένο, ίσως λόγω του βροχερού καιρού (αν και καθόλη τη διάρκεια δεν έπεσε ούτε μία στάλα βροχής) παραβρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεώργιοπουλος, Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπραμος, οι Δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Ήλιδας Χρίστος Χριστοδουλόπουλος, οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μαρίνος, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

πύργο

πύργο

πηγή: odigos.gr

TOP NEWS