Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Κέρκυρα

  • Dogma
Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιοι Δούλοι, της βόρειας Κέρκυρας.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι η εποχή που έζησε ο Άγιος Δημήτριος, μοιάζει με τη σημερινή εποχή. Όπως  τότε, έτσι  και τώρα η Εκκλησία του Χριστού διώκεται, από ανθρώπους θεομάχους, που μόνο τους μέλημα είναι η αλλοίωση του Χριστιανικού φρονήματος του λαού μας. Η αγάπη όμως και η πίστη του Αγίου Δημητρίου στο Χριστό, μας υπενθυμίζει, τον αγώνα και τη μαρτυρία που καλούμαστε να δώσουμε ως βαπτισμένοι Χριστιανοί, κατά των σύγχρονων Λυαίων. Το αίμα του Αγίου Δημητρίου αφυπνίζει δια μέσου των αιώνων συνειδήσεις, δίδοντας τη βεβαιότητα της αιωνιότητος, της υπέρβασης του θανάτου και της μετά του Τριαδικού Θεού κοινωνίας, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

image004 image006 image010 image012 image014 image016 image020 image022

Κλέινοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό πνεύμα και το ζήλο του Αγίου Δημητρίου, για τον εράσμιο της ψυχής του, τον Ιησού Χριστό. Ακόμη ευχαρίστησε την αδελφότητα της γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Δημητρίου, για το πνευματικό της  έργο,  αφού αποτελεί πνευματική όαση, μέσα στην έρημο της σύγχρονης κοινωνίας.

TOP NEWS