Επίσκεψη Κερκύρας στις Φυλακές και στο Ψυχιατρείο

  • Dogma
κερκύρας

Το πρωί της Μ. Δευτέρας 25 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα τις Φυλακές και το Ψυχιατρείο της Κέρκυρας, όπου και τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους τροφίμους να έχουν θάρρος και πίστη στον Κύριό μας, αφού μόνο Εκείνος είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας. Γι’αυτό και η Αγία μας Εκκλησία, μέσω των Μυστηρίων δίδει τη Χάρη του Τριαδικού Θεού προς αγιασμό των πιστών.

image002 image016 image014 image008 image006

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων περιλαμβάνει γεωγραφικά το νησιωτικό σύμπλεγμα της βορειοδυτικής Ελλάδος, δηλαδή τα νησιά Κέρκυρα, Παξούς (με τους Αντιπάξους) και τα νησιά (βορειοδυτικά και βόρεια της Κέρκυρας) Οθωνούς, Ερείκουσα και Μαθράκι. Ήδη ο Μέγας Πρωτοπαππάς Σπυρίδων Βούλγαρης ο Β΄ (1749-1760) υπέγραφε «θείω ελέει Μ. Πρωτόπαπάς πόλεως και νήσου Κερκύρας και των πέριξ νήσων». Ανεπιτυχής κίνηση των Παξών για εκκλησιαστική ανεξαρτητοποίηση έγινε το 1799, δημιουργήθηκε δε ανεξάρτητη Επισκοπή Παξών επί Αγγλικής προστασίας (1824-1966) προσετέθη στον τίτλο η φράση «και Διαποντίων Νήσων».

TOP NEWS