Επίσκεψη στο χωριό του Πατρο- Κοσμά

  • Dogma
πατρο- κοσμάς

Μέλη της ΚΗ΄Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας επισκέφθηκαν το χωριό Μέγα Δένδρο, όπου και γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμας ο Αιτωλός, ο επονομαζομενος και Πατρο- Κοσμάς.

Μεγάλη ευλογία απεκόμισαν τα μέλη της ΚΗ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, που φέτος λαμβάνει χώρα με μεγάλη επιτυχία στην φιλόξενη Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, επισκεπτόμενοι τη γενέτειρα του Πατρο – Κοσμά.

episkepsi_kosma_tou_aitolou-3 episkepsi_kosma_tou_aitolou-1

Την δεύτερη ημέρα των εργασιών Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών και κατά τις μεσημβρινές ώρες όλη η ομάδα των συμμετεχόντων στην συνδιάσκεψη είχαν την ευλογία την μεγάλη να φθάσουν ψηλά στο ορεινό Θέρμο και να προσκυνήσουν το ιερό και χαριτόβρυτο τεμάχιο εκ του αγίου λειψάνου του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στην περιώνυμη Ιερά Μονή του, όπου η πολυσέβαστη Γερόντισσα Ευθυμία μοναχή καλοσώρισε τους ευλαβείς προσκυνητές και προσφωνώντάς τους, τους είπε πώς σήμερα εκπληρώνονται πολλές από τις προφητείες του μεγάλου, χαρισματικού και προφητικού πατρο-Κοσμά! Στην συνέχεια οι προσκυνητές έφθασαν στο Μέγα Δένδρο, στον χώρο και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ένδοξος Ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός και προσκύνησαν ψάλλοντας το απολυτίκιό του. Αμέσως μετά συνεχίστηκαν οι εργασίες της συνδιάσκεψης με το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: » Αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί ανθρώπου και ανθρώπινα δικαιώματα».

TOP NEWS