Επιστημονική Ημερίδα για το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη

  • Dogma

H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει την πρώτη επιστημονική Ημερίδα με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη.

Ξένη Δημοσίευση

H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει την πρώτη επιστημονική Ημερίδα με επίκεντρο προβληματισμού το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη.

Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν από καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο της ενέργειας και των ΑΠΕ είναι τα εξής: «Ευρωπαϊκές πολιτικές για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στην ενέργεια», «Παραδείγματα Συνεταιρισμών ενέργειας στην Ευρώπη και οι τοπικές κοινωνίες», «Βιώσιμη Χωροθέτηση Μονάδων ΑΠΕ στα νησιά», «Χρήση ανεμογεννητριών σε αστικό περιβάλλον», «Δυνατότητες χρηματοδότησης των ΑΠΕ», «Κατευθύνσεις πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας», «Οι ΑΠΕ στο Πολυτεχνείο Κρήτης», «Ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές», «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την χρήση των ΑΠΕ στην Κρήτη», «Η ΔΕΗ και η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Κρήτη».

Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει συζήτηση για τις δυνατότητες δημιουργίας Εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργειας στον Νομό Χανίων με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ενταχθεί ολόκληρη η Κρήτη.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Αποστολάκης Μανώλης, Γεν. Διευθυντής της ΕΤΑΝΑΠ, Δρ Νίκος Ζωγραφάκης, Προϊστάμενος του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας Κρήτης, Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, Θεόδωρος Σταθάκης, Δήμαρχος Κισάμου, Νίκος Χρυσόγελος, Ενεργειακός και Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Σίφνου, Dirk Knapen, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνεταιρισμών και Ομίλων Πολιτών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (RESCoop), Βρυξέλλες.

Η Ημερίδα αποσκοπεί σε μία ουσιαστική επιστημονική ανάλυση και ενημέρωση γύρω από το ενεργειακό πρόβλημα στην Κρήτη, ώστε να μπορέσει να γίνει να αυτάρκης. Η Ημερίδα αναμένεται να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις τη στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθούμε στο θέμα αυτό και να συμβάλλουμε συλλογικά και δημιουργικά στην επίλυσή του, σημείωσε ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γεν. Διευθυντής της ΟΑΚ.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους Δήμους, την Εκκλησία, τους δημοτικούς συμβούλους, τις τοπικές Κοινότητες, τις ενοριακές κοινότητες, τις σχολικές μονάδες και κάθε καλοπροαίρετο πολίτη ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί έγκυρα για το σημαντικό αυτό θέμα.

TOP NEWS