Εσπερινός Αγίας Σκέπης στην Καστοριά

  • Dogma
καστοριά

Ο Εσπερινός της Αγίας Σκέπης τελέσθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως Καστορίας και των Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να σκέπει και να φροντίζει τη ζωή του καθενός μας και να μεσιτεύει για την Ελλάδα μας.

Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζει την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο η Εκκλησία την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, οπότε και εορτάζουμε και το έπος του ΄40.

Την Ακολουθία που ψάλλεται αυτή την ημέρα κατά την οποία τιμάται η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ, έγραψε ο Αγιορείτης Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 21 Οκτωβρίου 1952 μ.Χ. όπου και αποφασίστηκε ο συνεορτασμός της εορτής της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» (Συνοδικές Εγκύκλιοι, Τόμος Β’, Αθήνα 1956, σελ. 649).

 

TOP NEWS