Εσπερινός Αγίου Ιωάννου στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
ιωάννου

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο εόρτιος Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Ιωάννου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμοθέου, συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Τον θείο λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς με τον μεστό και θεολογικό του λόγο, στην εορτή της Θείας Επιφανείας καθώς και στην μορφή, το έργο και την συμβολή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως του Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη τα Έτη Πολλά.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς, Ιερείς και τον κόσμο που προσήλθαν κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ετίμησε δεόντως όλους τους νέους αλλά κυρίως τα μικρά παιδιά για το θάρρος και την τόλμη που είχαν, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο αλλά θέλοντας να δώσουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο, μία Μαρτυρία Πίστεως προς τον Επιφανέντα Κύριο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της εξωτερικής πισίνας του κολυμβητηρίου του Λαγκαδά, της Λίμνης Κορώνειας του Αγίου Βασιλείου και στην Λίμνη της Βόλβης,  για να ανασύρουν εκ των Υδάτων τον Τίμιο Σταυρό, επιδίδοντάς τους από έναν επιστήθιο Σταυρό, μία Καινή Διαθήκη και μία ασημένια Εικόνα της πολιούχου της επαρχίας του Λαγκαδά, Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή.

Διαβάστε εδώ τον βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού

TOP NEWS