Εσπερινός Αγίου Παϊσίου στην Ι. Μονή Θεοτοκιού Άρτης

  • Dogma
παϊσίου

Σε κλίμα κατάνυξης ετελέσθη την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 το απόγευμα, ο εόρτιος Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ιστορική Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτης.

Στην Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου, η οποία τελέσθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης στο Κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην μεγάλη σύγχρονη Οσιακή και Ασκητική μορφή του Αγίου Παϊσίου, τονίζοντας, ότι έφθασε στα ύψη της αρετής και της αγιότητος, διότι ήταν Θεοφόρος και μιμητής των σπουδαίων Ασκητών της Εκκλησίας μας. «Από την μορφή του, αντλούμε ελπίδα και δύναμη, προς αντιμετώπιση των δυσκολιών και των δοκιμασιών της ζωής», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών, κατέκλυσε την Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την εικόνα του εορτάζοντος Οσἰου.

Να σημειωθεί, ότι η Αγιοκατάταξη έλαβε χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2015 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με ημερομηνία εορτασμού την 12η Ιουλίου εκάστου έτους, ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς του.

 

DSC_0795 DSC_0905 DSC_0905 παϊσίου DSC_0625

TOP NEWS