Εσπερινός της Αγάπης στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου

  • Dogma
λουτρακίου

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης, όπως από της εγκαταστάσεώς του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου συνηθίζει, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Στον Εσπερινό της Αγάπης στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιωνόταν από τον Γέροντα και Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιο Δρίτσα και από Κληρικούς της Ι. Μονής και της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, οι οποίοι και ανέγνωσαν το Ι. Ευαγγέλιο σε ξένες γλώσσες, ενώ καλλίφωνοι Ιεροψάλτες διακόνησαν επάξια τα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Ι. Μονής μαζί με τους πατέρες της Ι. Αδελφότητος.

λουτρακίου
Την επομένη, Δευτέρα της Διακαινησίμου, προσκεκλημένος του Κτίτορος της Ι. Μονής Αγ. Αθανασίου Πουλίτσης, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Προκοπίου Μερτύρη, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου λειτούργησε στην εν λόγω πανηγυρίζουσα Ι. Μονή και κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στους Αποστολικούς χρόνους, κατά τους οποίους οι Απόστολοι έστελναν επιστολές προς τις κατά τόπους Εκκλησίες, που είχαν ιδρύσει, προκειμένου να υποστηρίζουν πνευματικά τους πιστούς και να τους καθοδηγούν στην Χριστιανική και Λειτουργική ζωή. Αυτό συνεχίζεται ως τις μέρες μας μέσω των Εγκυκλίων επιστολών ποιμαντικού χαρακτήρος, των λεγομένων «Ποιμαντορικών Εγκυκλίων», που εξαπολύουν οι κατά τόπους Επίσκοποι προς το Ποίμνιό τους κατά τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης.

λουτρακίου

Σ’ αυτές εκτός από την διατήρηση της παραδόσεως ο Μητροπολίτης δίδει και κατευθύνσεις σχετικά με την τρέχουσα Εκκλησιαστική επικαιρότητα και όχι μόνο. Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου την επεξήγησή του σχετικά με το ιστορικό των Ποιμαντορικών Εγκυκλίων ανέγνωσε την δική του Πασχάλιο σχολιάζοντας την στο εκκλησίασμα, στο οποίο και ευχήθηκε κατάλληλα.

TOP NEWS