Εσπερινός της Αγάπης στον ι. ν. Αγίου Διονυσίου

  • Dogma
εσπερινός της αγάπης

Στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

«Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει». Είναι το κεντρικό μήνυμα του Εσπερινού της Αγάπης που τελείται σήμερα σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που πηγάζει από το ίδιο το μήνυμα της Αναστάσεως, της νίκης δηλαδή του Χριστού επί του θανάτου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και οι Επίσκοποι Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και Νεοχωρίου κ. Παύλος, ενώ τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

01052016_agapi_6

Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής ανέγνωσαν το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο του Εσπερινού στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Σλοβανικά, στα Αραβικα, στα Γαλλικα, στα Γερμανικά, καθώς και στη νοηματική.

01052016_agapi_5

Μετά την απόλυση του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, αφού προηγουμένως τα ευλόγησε, μεταφέροντας τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του.

01052016_agapi_1

πηγή: ecclesia.gr / Μάκης Αδαμόπουλος

TOP NEWS