Εσπερινός της συγχωρήσεως στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Εσπερινός της συγχωρήσεως

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 13 Μαρτίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός.

O πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της  Συγχωρήσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

DSC_9671 DSC_9690

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού της συγχωρήσεως, παρέστησαν σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Λαγκαδά καθώς και πλήθος πιστών, ενώ στο τέλος αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.

DSC_9701 DSC_9703 DSC_9713

Στην πρώτη εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδα κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμασθε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ ευχήθηκε προς όλους, καλή δύναμη και με πνεύμα αγάπης και ταπεινώσεως να ξεκινήσουν τον αγώνα της νηστείας, της μετάνοιας και της προσευχής που χαρακτηρίζει ιδιαιτέρως αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο.

DSC_9717 DSC_9720 DSC_9729

Διαβάστε εδώ τι είναι ο Εσπερινός της συγχωρήσεως

TOP NEWS