Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma

Την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην εθνική μας παλιγγενεσία, τιμά η Εκκλησία και η Ελληνική Πολιτεία το Σάββατο 25 Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανήμερα της εορτής της 25ης Μαρτίου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Στις 11.00 π.μ. θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία, επί τη Εθνική εορτή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο μνημείο των ηρώων στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Έθνους και θα παρακολουθήσει την Μαθητική παρέλαση.

μαρτίου

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821.

Στις 7.00 μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επετειακή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2821, με τίτλο «Τραγουδώντας και χορεύοντας για την άνοιξη της λευτεριάς».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα της Μητροπόλεώς μας: Παιδικό και Εφηβικό, το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και το Γυναικείο Χορευτικό σύνολο Παραδεισιακών Χορών, υπό την ευθύνη της κ. Αικατερίνης Γκανέτσα – Ντόντη.

Με τα τραγούδια τους θα πλαισιώσουν: η Παιδική και Νεανική Χορωδία, το Έντεχνο Χορωδιακό Τμήμα Ενηλίκων και το Παραδοσιακό τμήμα Χορωδιακής Μουσικής, της Μητροπόλεώς μας, υπό τη δ/νση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

TOP NEWS