Ετήσιο μνημόσυνο Κυπριανού Γλαρούδη

  • Dogma
μνημόσυνο

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που εξεδήμησε προς Κύριον ο Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Γλαρούδης και η Μητρόπολη Λαγκαδά τέλεσε ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Το  πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου 2016, έλαβε χώρα εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, το Ετήσιο Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

μνημόσυνο

DSC_8381 (Αντιγραφή)

Προς της ακολουθίας του Ιερού Μνημόσυνου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συνπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και  Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος.

DSC_8400 (Αντιγραφή) DSC_8398 (Αντιγραφή)

Ακολούθησε Τρισάγιο επί του Μνήματος του αοιδίμου π. Κυπριανού, το οποίο και ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαγυνών ενώ στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους παρηγορίας προς τους κατά σάρκα συγγενείς αναφερόμενος στην ξεχωριστή προσωπικότητα του μακαριστού Κυπριανού, του οποίου και υπήρξε πνευματικός πατέρας από την εποχή που ήταν ο ίδιος Ιερατικός Προϊστάμενος και ο αοίδιμος π. Κυπριανός, ένας από τα πρώτα δυναμικά νεανικά στελέχη του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

DSC_8397 (Αντιγραφή)

Ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Γλαρούδης του Αντωνίου και της Ναυσικάς, εγεννήθη εν Θεσσαλονίκη τήν 14ην Μαρτίου 1969. Έλαβε το απολυτήριον του 19ου Λυκείου Θεσσαλονίκης την 30ην Ιουνίου 1986. Ήτο πτυχιούχος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ως επίσης και της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εκάρη Μοναχός την 2αν Οκτωβρίου 1993 εις την ιεράν Μονήν αγίας Θεοδώρας, λαβών το όνομα «Κυπριανός. Εχειροτονήθη Διάκονος την 3ην Οκτωβρίου 1993 και Πρεσβύτερος την 20ην Ιουνίου 1994, και εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης την ιδίαν ημέραν, υπό του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

TOP NEWS