Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη

  • Dogma
Καραμαντζάνη

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη, διακεκριμένου Κληρικού, Εξομολόγου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου βρίσκεται και ο τάφος του καθώς ο μεταστάς υπήρξε κτίτωρ και πνευματικός οδηγός της Μοναστικής Αδελφότητας. Προηγήθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, πνευματικού τέκνου του μεταστάντος. Στο μνημόσυνο έλαβαν  μέρος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Επίσης, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς και διάκονοι από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις. Μετά το Μνημόσυνο, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ιεροκήρυκος. Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε σεμνή εκδήλωση τιμής και μνήμης του Γέροντα. Μίλησαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Τζιαβάρας, αδελφός της Ιεράς Μονής Παρακλήτου και πνευματικό παιδί του μεταστάντος στο Ναύπλιο, καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου Ολύμπου Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης. Ακόμη, προβλήθηκε μικρή ταινία αφιερωμένη στον μεταστάντα. Επίσης, ομίλησε η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, Γερόντισσα Ειρήνη.

IMG_4485 IMG_4488 IMG_4489

Επίσης, παρέστησαν μέλη Μοναστικών Αδελφοτήτων, κληρικοί και πολλοί πιστοί από την Πιερία, τη Ναύπακτο, το Ναύπλιο, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λεμεσό Κύπρου, καθώς ο μεταστάς κληρικός διακόνησε την Εκκλησία από πολλές θέσεις, αφήνοντας πάντοτε σε κάθε τόπο μεγάλο έργο και πολλά πνευματικά παιδιά. Ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος μετά τη μοναστηριακή τράπεζα, ευχαρίστησε όλους όσους τιμούν τη μνήμη του μακαριστού Γέροντα, την ευχή του οποίου επικαλέστηκε σε όλους τους παρισταμένους.

TOP NEWS