Ευλογία βασιλόπιτας Εθελοντών και Ραδιοφωνικού Σταθμού Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα των εθελοντών της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα της Εθελοντικής Διακονίας κατ’ Οίκον της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος, καθώς και στην διακονία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της.

 

Στην εκδήλωση της Μητρόπολης Χαλκίδος παρευρέθηκαν οι συντονιστές Κληρικοί των αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων και πλήθος εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.

Αμέσως μετά, μετέβη με τους συνοδούς του στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, όπου στεγάζεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Σταθμού.

Στην ευλογία της Βασιλόπιτας παρέστησαν Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου αγίου Χαλκίδος και του Διευθυντού του Σταθμού μας Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη και χαιρέτισε όλους τους παρισταμένους, ευχαριστώντας για την πρόσκληση, καθώς και οι εθελοντές συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού, οι οποίοι πραγματοποιούν τις εκπομπές και εργάζονται ιεραποστολικά μέσα από την συχνότητα των ερτζιανών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Κατσιάρα για την παρουσία του, ενώ συνεχάρη ιδιαιτέρως και ευλόγησε μετ’ ευχαριστίας και όλους τους εθελοντές συνεργάτες για την προσφορά τους και συζήτησε μαζί τους ζητήματα της λειτουργίας και του προγράμματος του Σταθμού, αναπτύσσοντας ένα ουσιαστικά αποδοτικό διάλογο.

Το πρωί της ιδίας ημέρας (23 Ιανουαρίου), ο Σεβασμιώτατος είχε μεταβεί στα νέα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, πλησίον το? Διαχρονικού Μουσείου Χαλκίδος, το οποίο στεγάζεται στο αναπαλαιωθέν κτίριο της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Εφορείας, παρουσία της Διευθύντριας κ. Παρασκευής Καλαμαρά και όλους του προσωπικού.

TOP NEWS