Έξαλλος ο Χρανιώτης με τις αντιδράσεις για την παράσταση «Η ώρα του διαβόλου»

  • Dogma
χρανιώτης

«Πρακτικές του μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης τις έντονες αντιδράσεις και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18.10.2017)έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον» για την παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο Γιώργης Χρανιώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, επεσήμανε: «Γυρνάμε σε μεσαιωνικές πρακτικές και πλέον δεν μου φαίνεται αστείο, διότι έμαθα ότι κάποιοι δεν ήρθαν στην παράσταση επειδή φοβήθηκαν τις παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, που ήταν έξω από το θέατρο».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το βράδυ περίπου πενήντα άτομα που στην πλειονότητά τους δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος» φώναζαν συνθήματα εναντίον της παράστασης και υπέρ της Ορθοδοξίας και του έθνους.

Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε ότι αν και πιστεύει ότι δεν είναι η πιο φωτεινή περίοδος της ιστορίας που διανύουμε ως έθνος και παγκοσμίως, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το περίμενε και το θεωρεί ιδιαίτερα σοκαριστικό. «Δεν θα ανοίξω διάλογο με κάποιον που δεν έχει διαβάσει στη ζωή του θεατρικό έργο. Δεν θα μιλήσω με κάποιον που θεωρεί αμαρτωλή την παράσταση του Σοφοκλή, τον Οιδίποδα, επειδή υπάρχει αιμομικτική διαδικασία μέσα στο έργο. Δεν θα μιλήσω με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει τον “Φάουστ” του Γκαίτε» επισήμανε.

Ο Γιώργος Χρανιώτης υπογράμμισε, ότι «ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που βιώνουμε στον κόσμο είναι ο φανατισμός. Το βρίσκω τραγικό και αστείο ταυτόχρονα». Καθησύχασε, τέλος, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την παράστασή μας και θα υπάρχει αστυνομική δύναμη, η οποία θα προστατεύσει τον κόσμο και εμάς τους ηθοποιούς».

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS