Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου

  • Dogma
Λαρίσης

Στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: eurokinissi
Παρέστησαν ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Λαρίσης, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, αρκετοί Αρχιερείς, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ως εκπρόσωπος της Συνόδου στον επικήδειο λόγο μίλησε για την ζωή και το έργο του μακαριστού, ενώ αναφέρθηκε στις σπουδές, στην πορεία, στην πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά και μέριμνα του, κυρίως για την τρίτη ηλικία, αλλά και για τους νέους. Στη συνέχεια μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης, ο οποίος με βαθιά συγκίνηση τόνισε πως «η αρχιερατεία του υπήρξε πολυκύμαντος. Μέσα, όμως, στην τρικυμιώδη θάλασσα των περιστάσεων, ανεδείχθη άξιος κυβερνήτης, επιβαλλόμενος όχι με το αγέρωχο και το εξουσιαστικό, αλλά με τις ευαγγελικές αρετές του, οι οποίες τον ανέδειξαν όντως εικόνα του Αρχετύπου, του Πράου και Ταπεινού τη καρδία Κυρίου Ιησού Χριστού». Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου επικήδειο εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες ημέρες του μακαριστού. Στην συνέχεια για τη ζωή και το έργο του μακαριστού μίλησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Λάρισας και η Δήμαρχος Σαλαμίνας, από όπου κατάγονταν ο μακαριστός.

ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ (EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI) ËÁÑÉÓÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÌÇÔÑÏÐÏËÉÔÇ ÉÃÍÁÔÉÏÕ(EUROKINISSI)

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κυρός Ιγνάτιος (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) εγεννήθη το 1946 στην Σαλαμίνα. Εσπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1976. Από του έτους αυτού έως το 1994 υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Σαλαμίνα. Το 1984 διορίστηκε Α’ Γραμματεύς και Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την 28η Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

TOP NEWS