Φθιώτιδος: Η χριστιανική ζωή είναι μαρτυρική με κόπους

  • Dogma
φθιώτιδος

Η κωμόπολη των Ραχών εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους με κάθε μεγαλοπρέπεια και με συρροή πλήθους πιστών τόσο το απόγευμα της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τους Ιερείς της ανατολικής Φθιώτιδος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος μας αναφέρθηκε στους διωγμούς και στα παθήματα των Χριστιανών κατά μίμησιν του Χριστού από τα πρώτα χρόνια της εποχής της Καινής Διαθήκης μέχρι σήμερα. Η χριστιανική ζωή, είπε, δεν είναι ζωή ανέσεων, ευκολιών και χλιδής.

φθιώτιδος φθιώτιδος

Είναι μαρτυρική ζωή με πολλούς κόπους, ιδρώτες και δάκρυα και το συναίσθημα της χαρμολύπης. Λύπης, για τα βάσανα και τους πόνους και χαράς, για την βεβαιότητα, ότι όλα αυτά τα υπομένουμε για το όνομα του Χριστού. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η ζωή του αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος σε βαθύτατο γήρας εμαρτύρησε φρικτά για το Χριστό  που μαζί με την αμετακίνητη πίστη του αναδείχθηκε ως «στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης».

φθιώτιδος φθιώτιδος

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μιναχείλης, εφημέριος της ενορίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και του ευχήθηκε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ενοριτών, να έχει υγεία και δύναμη ώστε να οδηγεί το ποίμνιο στη ζωή του αγιασμού και της Θεώσεως, ενώ πριν το «Δι’ ευχών» οι μαθητές της περιοχής που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία  έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Χαραλάμπους.

φθιώτιδος φθιώτιδος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα σε όλους τους εορταστές στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

φθιώτιδος

Στις ιερές ακολουθίες έψαλλαν δυο Βυζαντινοί χοροί υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέα Ιωακείμ και του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευθυμίου Τσούμα.

φθιώτιδος

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός Δημήτριος Λούπος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Στυλίδος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραχών, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, οι Διευθυντές και Καθηγητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Ραχών με μεγάλες αντιπροσωπείες μαθητών, ιερείς από τις όμορες ενορίες και πλήθος πιστών.

φθιώτιδος

TOP NEWS