Φθιώτιδος: Η πραγματική δύναμη υπάρχει στη σχέση μας με τη Θεοτόκο

  • Dogma
φθιώτιδος

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου της Λαμίας, χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αναφέρθηκε εις το μεγάλο μυστήριο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ο οποίος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στο γεγονός της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου και του οποίου τη Σύναξη εορτάζει η Εκκλησία μας αύριο.  Η πραγματική δύναμη ετόνισε υπάρχει στη σχέση μας με τη Θεοτόκο. Γι’ αυτό ονομάζεται «πάντων των Χριστιανών το καταφύγιο». Στην Παναγία να έχουμε την ελπίδα μας και να ανανεώνουμε την σχέση της αγάπης μας για να μην απογοητευόμεθα.

img_0269_3 img_0280_5 img_0283_3 img_0301

Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς η Παναγία να είναι στήριγμα και βοηθός, να σκεπάζει την πατρίδα μας και όπως πολλές φορές την σκέπασε και την απελευθέρωσε με τη Χάρη της, έτσι και τώρα να την ελευθερώσει από την περίοδο της υποδουλώσεως, που διανύουμε.

img_0311_2 img_0320_3

TOP NEWS