Φθιώτιδος Νικόλαος: Είναι ανάγκη να με­τα­νοούμε καθημερινά

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος μετέβη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ιερούργησε στον καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρεσβυτέρου π. Χαριλάου Τριανταφύλλου.

φθιώτιδος

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή  τονίζοντας ότι ο Ιη­σούς καλεί τούς αν­θρώ­πους να μετανοούν συνεχώς.

φθιώτιδος

«Μετα­νοείτε» διακη­ρύτ­τει. Όπως καθημερινά αμαρτάνουμε είναι ανάγκη καθημερινά να με­τα­νοούμε για να έχουμε στην ψυχή μας ειρήνη και χαρά. Αυτό είναι το πρώ­το κήρυγμα της Εκ­κλησίας. Με αυτό το κή­ρυγ­μα περιήλθαν οι Απόστολοι ολό­κλη­ρο τον κόσμο. Με αυτό το κήρυγμα της συνεχούς μετανοίας η Εκ­κλη­σία σήμερα ανοί­γει το δρόμο της συναντήσεως κάθε ψυχής με το Θεό.

φθιώτιδος

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού π. Χαριλάου, τονίζοντας ότι υπήρξε ένας γνήσιος λευίτης, τύπος του ελληνορθοδόξου Ιερέως, ο οποίος σε όλα τα χρόνια της ιερωσύνης του έδωκε υπογραμμόν και στους συναδέλφους του κληρικούς αλλά και στο ποίμνιο του Θεού.

Ευχήθηκε δε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να είναι η μνήμη του αιωνία, στην Πρεσβυτέρα του δε, τα παιδιά και τα αγγόνια του και τον γέροντα αδελφό του π. Γρηγόριο, να έχουν την ευχή του.

φθιώτιδος

Στην Θεία Λειτουργία έψαλαν δύο Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα ο ένας και ο δεύτερος υπό των Ιεροψαλτών του Ναού.

φθιώτιδος

Μετά το ιερό Μνημόσυνο ακολούθησε δεξίωση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

TOP NEWS