Φθιώτιδος Νικόλαος: Η ελεημοσύνη είναι χρέος κάθε χριστιανού

  • Dogma
φθιώτιδος

Στην αξία της ελεημοσύνης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος λέγοντας πως είναι χρέος βασικό για κάθε χριστιανό.

Στο χωριό Αρχάνι της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ενοριακό ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, μίλησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Βασιλικής Καραμέρη, μητρός του εφημερίου της ενορίας του Πολιούχου Λαμίας Ευαγγελιστού Λουκά, π. Ιωάννη Καραμέρη.

img_0033_8

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας παίρνοντας αφορμή από το «δίλεπτο της χήρας» του Ευαγγελικού αναγνώσματος αναφέρθηκε στην αξία της ελεημοσύνης. Η ελεημοσύνη είναι χρέος βασικό για κάθε χριστιανό. Είναι πηγή ουράνιας ανταποδόσεως και αποτελεί θησαυρό στους ουρανούς, χάρη στους πάσχοντες, φίλους και αδελφούς, διά των οποίων προσεγγίζουμε προσωπικά τον Ιη­σού Χριστό. Αν δεν γίνουμε γενναιόδωροι, αν δεν αποβάλλουμε τη λύπη της καρδιάς την ώρα που εγκαταλείπουμε τα υλικά αγαθά, δεν μπορούμε να είμαστε γνήσιοι μαθητές του Χριστού.

img_0039_13

Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την αείμνηστη Βασιλική εν χώρα ζώντων, στον π. Ιωάννη δε και όλους τους οικείους της να έχουν την άνωθεν παρηγορία και την ευχή της.

img_0079_14

Μετά τη Θεία Λειτουργίας και το ιερό Μνημόσυνο στα οποία έψαλαν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ανάργυρος Βλάχος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε στον καφέ που παρατέθηκε στα καταστήματα του χωριού ενώ κατά την αναχώρησή του μετέβη και ευλόγησε τα ανθοκήπια της ψάλτριας του χωριού κας Αικατερίνης Πολίτη.

img_0091_9

TOP NEWS