Φθιώτιδος Νικόλαος: Μόνο κοντά στο Θεό θα ξεπεράσουμε την ηθική και πνευματική κρίση

  • Dogma
φθιώτιδος νικόλαος

Στο πλαίσιο των Ποιμαντικών επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου σε Ενορίες της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας ο Ποιμενάρχης χθες, Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μετέβη στην Κάτω Τιθορέα προκειμένου να χοροστατήσει και να ωμιλήσει στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπλίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας Κυριακή Ε΄ Λουκά αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολύ διδακτική παραβολή του Κυρίου του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου.

« Ο Κύριος μέσα από αυτή την παραβολή μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη της αιωνίου ζωής. Επίσης προτρέπει τους ανθρώπους που έχουν πολλά αγαθά να μην τα κρατούν μόνο για τον εαυτό τους αλλά να τα μοιράζονται με τους πτωχούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Εάν κανείς ζει σε αυτό τον κόσμο με πλούτη και η καρδιά του είναι σκληρή, η ψυχή του θα βασανίζεται στην αιωνιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος. Επίσης παρότρυνε τους πιστούς να μην παραμελούν τον εκκλησιασμό της Κυριακής διότι στους Ναούς μας την Κυριακή τελείται το Μέγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και ακούγεται ο Λόγος του Θεού, ο οποίος είναι πλούτος Αγάπης και Λόγος αληθείας που μας δείχνει τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε στη ζωή μας με σκοπό την σωτηρία μας. « Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που υβρίζουν καθημερινά το Θεό και την Εκκλησία και ανοίξτε τα για να ακούτε το Λόγο του Θεού. Ο κόσμος σήμερα περνάει μια πολυμέτωπη ηθική και πνευματική κρίση και μόνο κοντά στο Θεό και την Εκκλησία θα την ξεπεράσουμε».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος,  δια την εορτή του Αγίου Δημητρίου, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και συνεχάρη τον Εφημέριο Πρωτ. π. Ευάγγελο Τσαπρούνη για την άψογη εμφάνιση της Ενορίας.

TOP NEWS