Φθιώτιδος Νικόλαος: Ο Θεός αγαπά περισσότερο τους αμαρτωλούς που επιστρέφουν

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή του Ασώτου 4 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Μετά την ανάγνωση της συγκινητικής και πολύ διδακτικής Ευαγγελικής περικοπής του Ευαγγελιστού Λουκά για τον Άσωτο υιό ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η Ευαγγελική περικοπή αγαπητοί μου αδελφοί δίδει ελπίδα εις τους αμαρτωλούς και καταδικάζει τους τυπολάτρες και σκληροκαρδίους.

Λένε οι άγιοι Πατέρες, ότι έστω κι’ αν χανόταν όλα τα ιερά κείμενα του Ευαγγελίου και να σωζόταν μόνο η παραβολή του Ασώτου είναι ικανή να μας διδάξει ότι ο Θεός είναι Πατήρ της Αγάπης.

Έστω κι’ αν απομακρυνθεί ο άνθρωπος από τον Θεό, έστω κι’ αν αμαρτήσει ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων, να μη απογοητευτεί γιατί υπάρχει ο δρόμος της επιστροφής.

Τα ιερά κείμενα αδελφοί μου δεν μας διδάσκουν μόνο την Θεολογία της Εκκλησίας μας αλλά έχουν και συναίσθημα.

Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον Θεό έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση του σώματος και της ψυχής του.

Η αυτογνωσία είναι το μεγαλύτερο χάρισμα για τον άνθρωπο. Αυτό προσπαθεί η Εκκλησία μας να μας διδάξει να καταλάβουμε και να συναισθανθούμε τον εαυτό μας. Να κάνουμε δηλαδή αυτοκριτική μέσω της αυτογνωσίας.

Η μετάνοια θέλει κουράγιο και αποφασιστικότητα και να θυμάστε ότι ο Θεός αγαπά περισσότερο τους αμαρτωλούς που επιστρέφουν.

Ο Θεός αγαπά περισσότερο τους μετανοημένους αμαρτωλούς.

Όσο κι’ αν ο άνθρωπος αμαρτήσει δεν πρέπει να απογοητευτεί και ν’ απελπιστεί, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει στην αγκαλιά του Θεού.

Ασφάλεια υπάρχει μόνο στο σπίτι του πατρός μας που είναι η Αγία, Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξος Εκκλησία μας.

 

TOP NEWS