Φθιώτιδος Νικόλαος: Ο Θεός δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους

  • Dogma
φθιώτιδος

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την συμμετοχή πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στην Στυλίδα.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία με την συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και Ιερέων ομόρων ενοριών. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Ιωακείμ, πατρός του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

φθιώτιδος φθιώτιδος φθιώτιδος φθιώτιδος φθιώτιδος

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Βλασίου, επισημαίνοντας  ότι και σήμερα ο Άγιος Βλάσιος μας μεταδίδει  αυτό που έδινε στους ανθρώπους της εποχής του, δηλαδή τον Χριστό. Αναφέρθηκε επίσης στα θαύματα της Εκκλησίας, τα οποία αποτελούν φανέρωση της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Αναρίθμητα μικρά και μεγάλα θαύματα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων πού συνέβησαν και καθημερινά συμβαίνουν στους ανθρώπους της πίστεως υπογραμμίζουν αυτή την αλήθεια, ότι ο Θεός ποτέ δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους, που πιστεύουν σ’ Αυτόν κι έχουν αναθέσει ολόκληρη τη ζωή τους στην πατρική πρόνοιά Του.

φθιώτιδος φθιώτιδος

Ένα τέτοιο θαυμαστό σημείο είναι και Μυροβλύζουσα Ιερά Εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος, την οποία ως πολύτιμο πνευματικό θησαυρό κατέχει η Ιερά Μονή. Η θαυματουργός αυτή Εικόνα η οποία μυρόβλυσε για πρώτη φορά σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής την περίοδο της Κατοχής, μυρόβλυσε και πάλι πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από πολλά χρόνια. Ο Άγιος Παντελεήμων, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος,  και σ’ αυτή την εποχή μας δίδει Μύρο άγιο, για να μας ενδυναμώσει και να μας ενισχύσει. Αυτά είναι τα σημεία, τα οποία αναφέρει το Ευαγγέλιο και τα επιτρέπει ο Θεός για να δυναμωθούμε στην πίστη, διότι όλα σήμερα μας αδυνατίζουν, μας αλλοιώνουν την πίστη και μας κάνουν να χάσουμε την συνείδησή μας και την ευτυχία μας. Η πραγματική χαρά και η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα στη ζωή της πίστεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

φθιώτιδος

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής. Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδος, ο τ. Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τσόγκας, ιερείς από τις όμορες Ενορίες και πολλοί προσκυνητές από ολόκληρη την Φθιώτιδα. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βλασίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με Ιερά Παράκληση και τον μεθέορτο Εσπερινό.

φθιώτιδος φθιώτιδος

TOP NEWS