Φθιώτιδος Νικόλαος: Ποιμαντική επίσκεψη στην Σπερχειάδα

  • Dogma
φθιώτιδος

Ποιμαντική επίσκεψη στην Σπερχειάδα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αρχικά επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» όπου ευχήθηκε στους γέροντες και το προσωπικό να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά και είχε μία ευχάριστη συνομιλία με του τροφίμους του Ιδρύματος, ενώ πριν την αναχώρησή του συνεργάσθηκε με τους υπευθύνους για την πλέον εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

φθιώτιδος

φθιώτιδος

φθιώτιδος

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος και Γαρδικίου Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Δημήτριο Κυρίτση και άλλους κληρικούς της περιοχής επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδος.

φθιώτιδος

Σκοπός της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος ήταν η επικοινωνία με τα παιδιά, στα οποία μίλησε με απλά λόγια για την χριστιανική μας πίστη και τους προέτρεψε να διαβάζουν, να θέτουν υψηλούς στόχους στην ζωή τους και να προσπαθούν πάντοτε για το καλύτερο.

φθιώτιδος

φθιώτιδος

Τέλος, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αναστασία Ευαγγελοπούλου – Τσελή ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Σχολείου ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους τους μαθητές από μία μικρή ευλογία.

φθιώτιδος

Το Γηροκομείο της Μητροπόλεως κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και δωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη από τον αείμνηστο Μεγάλο Ευεργέτη Αθανάσιο Ακρίδα. Ευρίσκεται στην ηρωική και ιστορική πόλη της Σπερχειάδος σε μια ωραία, αμφιθεατρική τοποθεσία.

Εγκαινιάσθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο σε μια λαμπρή και πρωτόγνωρη τελετή για την Σπερχειάδα, στις 3 Ιουνίου του έτους 2004.

Διαθέτει άνετους και σύγχρονους χώρους, παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον μεγάλο περίβολό του και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας είκοσι (20) Γερόντων.

Λειτουργεί βάσει Κανονισμού, που εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Έκκλησίας της Ελλάδος (Φ.Ε.Κ. 935/18.7.2006 τ. Α΄).

TOP NEWS