Φθιώτιδος Νικόλος: «Είστε τα λουλούδια στο περιβόλι της Εκκλησίας».

  • Dogma
φθιώτιδος

Γέμισε από χαρούμενα και ενθουσιώδη πρόσωπα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί,  το Αμφιθέατρο της  Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αφού 400 και πλέον παιδιά, τα οποία διακονούν στο Ιερό Βήμα και το αναλόγιο των Ενοριών μας,  ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Η Εόρτια εκδήλωση προς τιμήν των Ιεροπαίδων και των παιδιών που βοηθούν στα αναλόγια, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ανυστάκτου ενδιαφέροντος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τους συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας και αυριανά στελέχη των Ενοριών.

Τα παιδιά καλωσόρισε με θερμά λόγια στο Αμφιθέατρο ο Ποιμενάρχης μας και τα ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του καθώς συνεχάρη και τους ιερείς που τα προέτρεψαν σ’ αυτό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου και στο πρώτο μέρος τα παιδιά παρηκολούθησαν με μεγάλη προσοχή μια ωφέλιμη ταινία για την ζωή του Χριστού.

Ακολούθως ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος  αναφερόμενος στο έργο της διακονίας των παιδιών χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Αγαπητά μου παιδιά είστε πολύ τυχερά που διακονείτε στο ιερό βήμα, διότι παίρνετε τη χάρη του Θεού και ζώντας την Θεία Λατρεία βλέπετε τη ζωή του Χριστού. Εσείς βοηθάτε τον Ιερέα και το έργο της Ενορίας σας. Στην πραγματικότητα τον Χριστό βοηθάτε, ο οποίος αναμφίβολα σας αγαπά πολύ . Είστε τα λουλούδια στο περιβόλι της Εκκλησίας μας.  Εσείς είστε οι αυριανοί εργάτες της Εκκλησίας και θέλω να γνωρίζετε  ότι η Ιερά Μητρόπολις θα είναι πάντα στο πλευρό σας.

Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας που σας οδήγησε εδώ».

Στο δεύτερο μέρος την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσε η «Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως», η οποία με την συνοδεία μουσικών οργάνων και την Διεύθυνση του Υπευθύνου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των παιδιών και όλων των παρευρισκομένων.

Πριν την ολοκλήρωση της εκδηλώσεως έλαβε μέρος κλήρωση στην οποία κληρώθηκαν 3 μεγάλα δώρα και αμέσως μετά ο Ποιμενάρχης μας διένειμε σε όλα τα παιδιά προσωπικά, αναμνηστικά δώρα συνοδευόμενα από τις πατρικές του ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά και καλή πρόοδο.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσιο κέρασμα προς όλους στην Τραπεζαρία του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Γιαννίτσης,  εκ μέρους της εταιρίας «Giannitsis Logistics Α.Ε», προσέφερε 450 ατομικές –ζεστές πίτσες για όλα τα παιδιά. Τον κ. Γιαννίτση ευχαρίστησε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος για την ευγενική του χορηγία και του ευχήθηκε πλουσία την ευλογία του Ενανθρωπήσαντος Χριστού.

img_0047_63 φθιώτιδος img_0014_83 img_0005_94 img_0060_48 img_0001_129 img_0060_48

TOP NEWS