Φθιώτιδος: O Άγιος Εφραίμ είναι απεσταλμένος του Θεού

  • Dogma

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Εφραίμ τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμο Νεραντζή. Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλε δε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ τονίσας μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Εφραίμ είναι ο απεσταλμένος του Θεού στην εποχή μας, για να φέρει παρηγοριά στις ταλαιπωρημένες ψυχές και να ενδυναμώσει την πίστη του λαού. Μετά 550 χρόνια από το φρικτό του μαρτύριο αποκαλύφθηκε στην εποχή μας για να συγκρατήσει την κοινωνία από τη σήψη και στηρίξει τους πιστούς.

img_0016_9

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο εδώρησε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας η μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ, Μοναχή Μακαρία Δεσύπρη.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου και στη συνέχεια προσεφέρθη μικρή δεξίωση στην οποία παρεκάθισαν όλοι οι εορταστές.

TOP NEWS